Planera festmat i Stockholm

Att komponera en meny från scratch och välja ut råvaror som inte bara fungerar tillsammans utan som också lyfter kombinationen till en symfoni, är inte enkelt. Det finns orsak till att de som är proffs inom mat har en hel del utbildning och erfarenhet innan de kan ansvara för meny och tillredning.

Sommarbuffé

Går vi tillbaks till idén om att bjuda in till sommarmiddag finns det en rad möjligheter att välja bland. Det kan vara trevligt att utgå ifrån den miljö man befinner sig i när man skall hålla buffémiddag. Detta är någonting som ofta förhöjer den fräscha känslan och uppfattningen att allting kommer ett stenkast ifrån. Under sommaren är skaldjur och fisk någonting som är som handen i handsken. Skulle man ha dubier över att servera fisk från Östersjön kan man dock välja att handla in dessa varor från västkusten.

Vad skall en buffé innehålla?

Det går inte att säga någonting direkt om vad som måste finnas med och inte när det gäller buffé, men det finns en hel del inslag som man kan förvänta sig i någon form. Här kommer en lista med några av de komponenter som brukar vara uppskattade.

  • Bröd 

    Oavsett vilken typ av buffé man väljer att köpa in från de som håller i catering från Stockholm, är bröd en självklarhet. Välj gärna ut såväl mjukt som hårt bröd och fokusera på rustik smak.
  • Skaldjur 

    När man håller en buffé under de varma delarna av året är det oundvikligt att bjuda på skaldjur. Räkor, några kräftor, eller röror med rom och hummerkött.
  • Gratänger 

    Till maten kan potatisgratäng eller potatissallad vara helt rätt. Man behöver någonting som mättar ordentligt och som tillför krämig smak och konsistens.
  • Fisk och kött 

    Grillad fisk, medaljonger eller kallskuret. Kanske marinerat ljummet kött med kapris och balsamvinäger. För proteinet är det viktigt att man erbjuder goda smaker och intressant kryddning.
  • Ostar 

    Till bröd eller som en dessert är ostar utomordentligt. De flesta uppskattar dessa och man kan gärna servera med frukt eller hemma-kokt marmelad.

Bjud in i tid

Under sommaren är det många som har planer och som tar varje möjlighet att åka iväg till stränder och båtar, golfbanor och evenemang. Detta gör att du behöver vara snabb med dina inbjudningar. När man bjuder in ett par veckor i förväg är möjligheten att folk har möjlighet att komma större än om man är ute dagen innan. Dessutom behöver de som ordnar catering i Stockholm också få tid på sig att skaffa varor och laga all den mat som behövs. Tänk också på att det finns en hel del dryck som behöver inhandlas. Oavsett om man bjuder på öl och snaps eller om man vill ha någonting utan alkohol, är det viktigt att ha gott om detta. Man svettas och blir varm under sommaren och dryck kommer förmodligen behövas i mängder. Tänk på att ha rikligt med vatten att bjuda på för den som vill återfå lite vätska utan att bli allt för berusad. Detta är någonting man bör handla i överflöd. Tala med de som ordnar er catering i Stockholm. De har stor kunskap inom buffé och sommarkalas vilket gör att du kan få veta hur de brukar resonera för att allting skall bli så bra och smidigt som möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *