Bantningspiller kan främja viktnedgång

Bantningspiller kan främja viktnedgång

Med hjälp av receptbelagda bantningspiller kan du nå din målvikt, men dessa skrivs endast ut av din läkare när du har allvarliga riskmarkörer, såsom typ 2-diabetes, högt blodtryck eller högt kolesterol. Ideellt borde alla som önskar gå ner i vikt försöka äta en nyttig kost och motionera regelbundet. Genom att nå ett kaloriunderskott kommer du gå ner i vikt, men det är inte alltid så enkelt – särskilt inte för personer som har en större mängd fett att göra sig av med. Detta är anledningen till att många överviktiga personer tar till bantningspiller.

Enligt experter på området kan man du ner ungefär 5-10% av sin ursprungliga vikt per år, genom att börja ta ett bantningspiller idag. Dessa piller bör dock inte under några som helst omständigheter användas som ett substitut till träningsprogram och en god kosthållning.

Så fungerar bantningspiller

Bantningspiller kan fungera på flera olika sätt. Det vanligaste verkningssättet är att de dämpar aptiten. Denna verkan uppnås genom att pillren ger en mättnadskänsla, vilket förhindrar att du överäter. När du inte känner dig hungrig hela tiden, kommer du sannolikt kunna räkna de kalorier du stoppar i dig på ett mer effektivt sätt och uppnå ett kaloriunderskott.

Det finns även bantningspiller som främjar viktnedgång genom att begränsa upptagningen av fett. Vissa av dessa piller har visat sig vara effektiva, eftersom de bromsar matsmältningen och gör att du känner dig mätt under en längre tid.

Fördelar med bantningspiller

Bantningspiller bör aldrig användas istället för en god kosthållning och regelbunden motion. Faktum är att pillren endast verkar när du kombinerar dem med fysisk aktivitet och goda matvanor. Om du tar pillren som en del av ett program där du förändrar din livsstil, kan du sannolikt minska i vikt med 3-9%. Att förlora så pass mycket vikt för med sig flera fördelar för din hälsa, såsom sänkt blodtryck och balanserade blodsockernivåer. Du kan dessutom uppleva att andra problem relaterade till övervikt och fetma, såsom ledvärk och sömnapné, lindras.

Om du känner att du behöver ge din viktnedgång en skjuts framåt, kan du med fördel överväga att använda denna typ av piller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *