Så jämför du appar för ljudböcker

Så jämför du appar för ljudböcker

Alla större företag som säljer eller hyr ut ljudböcker via abonnemang har tusentals titlar. Det är inte så oväntat då dessa böcker inte tar något lagringsutrymme. För den kund som vill ha ljudböcker på prenumeration handlar det därmed inte om att hitta den leverantör med flest titlar – utan att hitta ett abonnemang och en app som är små smidig och prisvärd som möjligt.

Prenumerationstjänster av ljudböcker

En punkt är att jämföra vad abonnemanget kostar per månad. Här är skillnaden inte stor utan det skiljer enbart på några tior mellan den dyraste och den billigaste tjänsten av ljudböcker. Självklart kan priset vara avgörande för vissa men när prisskillnaden är så liten är det andra faktorer som väger tyngre.

Vill du exempelvis kunna lyssna på ljudböcker i off-line läge? Ett läge som alltså innebär att du inte behöver vara uppkopplad mot internet för att lyssna. En fördel är att någon internetdata inte förbrukas men framförallt är det skönt när man reser norrut eller i andra delar av Sverige där täckningen på telefonens internet kan vara instabilt.

En annan fråga man kan ta hänsyn till är hur många ljudböcker som kan lagras i appen samtidigt. Är ni flera som delar på ett abonemang kan det vara smidigt att kunna ha ett par böcker där som därmed både passar för de vuxna och barnen.

Ett brett utbud men vad finns egentligen?

Gällande utbudet så är det inte antalet ljudböcker som bör väga tyngst utan snarare vilket utbud som de fokuserar på. Har de alltid de nyaste titlarna? Är det dessa du vill ha eller nöjer du dig med äldre? Finns det även engelska titlar att välja på? Eller ytterligare andra språk?

Vad som anses vara användarvänligt kan självklart variera i tycke och smak. En app som fått mycket fina recensioner av en tidning kan få medelbetyg av en annan på denna punkt. Det är helt enkelt personligt vad som efterfrågas gällande funktionalitet och användbarhet.

Se även på om det finns möjlighet att anpassa uppläsningshastigheten vilket gör att du kan lyssna på boken i ”din takt”.

Den som känner sig osäker kan alltid testa på appen under en viss period utan att det kostar något. De flesta leverantörer av ljudböcker på abonemang erbjuder nämligen 14 dagars gratis provtid. Ett sätt att visa upp sin tjänst så att kunden sedan känner sig bekväm i att betala för den löpande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *