Tips för dig som vill renovera

Oavsett om du vill renovera ditt nyköpta hus eller ändra din bostad som du haft ett tag finns det saker man måste tänka på när det gäller renovering. Det finns några fällor du ska akta dig för när du ska renovera. En bra och genomtänkt plan är A och O. Här är några tips på vägen till en bra och stressfri renovering.

Planering

Renovering hemmaGör en lista på allt som ska göras och bestäm sedan vem som ska göra vad och när det ska vara klart. Följ sedan den listan noggrant och så gått det går! Försök att hålla deadlines. Det är lätt att arbetet fördröjs av orsaker som inte alltid måste prioriteras. Gör dessutom en ordentligt budget innan ni börjar renoveringen. Det betyder allt från att räkna på material till hantverkskostnader.

Jobba i en lugn miljö

Det är viktigt att göra ett rum i taget eller ett projekt. Gör klart detta innan ni går vidare. Du ska absolut inte tro att du kan göra allt på en dag. Stressa inte, det gör jobbet tråkigare och dig surare. Dessutom är risken större att något går snett om du stressar. För att få lugn och ro, skicka bort barnen till släktingar eller vänner någon helg och arbeta koncentrerat. Finns inga barnvakter i närheten kan du alltid sysselsätta barnen med något enkelt projekt som är enkelt och roligt. Se även upp för massa bråk mellan dig och din partner! Ni vill ju inte arbeta sönder förhållandet. Gör så olika saker som möjligt enligt ett tidigare bestämt schema. Arbeta gärna i olika delar av huset.

vill du ha mer tips för en bra renovering? Här är en av våra favoriter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *